Jobba hos oss

Just nu söker vi Djurskötare/instruktör till vår mjölkladugård och fårbesättning.

Vi söker dig som är:

  • öppen, positiv och kommunikativ
  • engagerad i ditt arbete, självständigt och med elever
  • har kunskaper och erfarenhet inom lantbruksområdet.
  • har kunskaper om lantbruksdjur.
  • ser möjligheter i att arbeta på ett naturbruksgymnasium.

I tjänsten ingår att instruera och handleda elever under utbildning, även att leda visa utbildningspass med grupper av elever. I arbetet ingår i huvudsak arbete med mjölkkor, ungdjur och får. Det förekommer även andra arbetsuppgifter som är lantbruks eller skolrelaterade.

Strömma är en anrik skola som ligger i en naturskön miljö strax utanför Sätila mellan Göteborg och Borås. Strömma Naturbrukscentrum AB bedriver naturbruksutbildning på gymnasienivå och ägs av Hushållningssällskapet Sjuhärad med stiftelser. Hushållningssällskapet har funnits i över 200 år och är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för kunskapsutveckling för landsbygden.

De flesta av våra elever bor inackorderade på vårt internat under veckorna. Vi har i dagsläget 185 elever.

Skoljordbruket bedrivs på 250 hektar åker och betesmark, samt i de olika djurstallarna, där det finns mjölkproduktion, lammproduktion, hästverksamhet och smådjursverksamhet. Mjölkbesättningen består av 60 mjölkkor, som i huvudsak mjölkas i mjölkrobot, plus rekryteringsdjur och 50-60 tackor för lammproduktion. Hela gårdens verksamhet drivs, bland annat, med hjälp av eleverna, under instruktörernas överseende och behjälplighet.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och förmåga att jobba både enskilt och i grupp.

Hälsningar

Mats Hägglund

Driftchef

Mobil: 076-3166701

Tel.: 0301-47527