Om oss

Vi är ett naturbruksgymnasium med riksintag för dig som är intresserad av djur, natur och teknik.

På vår skola erbjuder vi flera olika utbildningar; Maskinförare lantbruk, Maskinmekaniker, Djurskötare lantbruk, Djurskötare special, Hästskötare och Djurvårdare. Vi erbjuder också introduktionsprogram.

Förutom det som ingår på en vanlig skola, finns det på Strömma även stallar för mjölkkor, fårstall, lantbruksmaskiner, välutbildade rid- och körhästar, ridhus, två djurhus med exotiska djur.

Vi har engagerade och kompetenta lärare, instruktörer, fritidsledare och servicepersonal. Vi finns alla här för att hjälpa dig att lyckas med din utbildning!

De flesta eleverna bor på skolans internat, men det är också många som bor hemma och åker buss till skolan varje dag. Bussförbindelserna är bra och skolan har egen hållplats. Med buss 330 tar man sig enkelt till och från skolan. Du kan till exempel komma till Korsvägen i Göteborg på under 40 minuter. Se reseplaneraren för Västtrafik här.

Strömma Naturbrukscentrum ägs av Hushållningssällskapet Sjuhärad och har därför en nära koppling till de gröna näringarna.